vineri, 6 martie 2009

De ce sa apelam la un consultant?

Mai mult de jumatate dintre proiectele depuse de firmele romanesti pentru obtinerea finantarilor europene prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice sunt respinse pentru erori in documentele depuse, pentru neincadrarea in obiectivele programelor la care aplica sau pentru neindeplinirea conditiilor tehnico-financiare, a declarat recent pentru Agerpres Cristian Popovici, expert in cadrul Autoritatii de Management pentru POS CCE.

Ce concluzie putem trage in aceasta situatie? Firmele romanesti care doresc sa atraga fonduri europene nu au pregatire pentru acest lucru. Exista foarte mari viduri informationale si, mai ales, exista foarte multe lacune in pregatirea celor care activeaza in acest domeniu.
Ceea ce reprezinta o mare oportunitate pentru noi, consultantii de specialitate. De ce? Beneficiul este comun. Consultantul isi poate desfasura un business profitabil, in aceasta perioada de incertitudine economico-financiara, iar firma poate beneficia de servicii profesioniste. Trecand peste faptul ca onorariile consultantului sunt cheltuieli eligibile in procent de aproape 80%,
cel mai mare avantaj pe care beneficiarul de fonduri il poate trage din aceasta relatie este tocmai plus-valoarea pe care experienta consultantului o poate aduce. Pe langa indicatorii economici de performanta solicitati, este nevoie de o persoana care sa cunoasca "tipicul" acestor actiuni. Iar adevaratii consultanti sunt mai greu de gasit. Dupa cum spune un proverb romanesc: "Teoria ca teoria, insa practica ne omoara"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu